måndag 24 oktober 2011

Hej! Titta, massa nya grejer på gång!

Idag går vi public med denna skrivarblogg, tjoho!
Scrolla neråt och läs det än så länge lilla men ändå existerande arkivet om ursprung och prickiga blusar och sånt. Det ska bli en BOK av det här är tanken. (Nej, inte av bloggen, men av mitt och Lisas samarbete.)

En annan sak som det också ska bli är en SKRIVARKURS. Är du intresserad? Vi kör helgen den 3-4 december, och man kan komma en eller två dagar. Första dagen handlar om hur man skriver (bygger karaktärer, historier, dialog, etc). Andra dagen om vad man gör när ens manus är färdigt (följebrev, skickar vart då, etc). Vi delar med oss av allt vi kan!
Än så länge har vi inte alla uppgifter om pris, plats (någonstans i centrala Stockholm), med mera, men vi uppdaterar fortlöpande här. Om du är intresserad så kan du skriva in datumen i kalendern, därför går vi ut med infon nu. Det kan ju dyka upp glöggfester och gud vet allt i december, så bra att vara ute i god tid, eller hur? Och även om jag och Lisa skriver ungdomsböcker så kan man lika gärna gå kursen som aspirerande vuxenförfattare. Den är öppen för alla över 18.

Ännu en tjänst vi filar på är LEKTÖRSLÄSNING i samband med kursen. Har du ett manus du vill få synpunkter på? Då kan vi läsa. Prisuppgifter kommer även här inom en snar framtid.

Låter det inte bra med allt? Vi är väldigt peppade. Bok, kurs, manus! Allt pga en lunch i januari. Vem kunde ana?!

/ Johanna

10 kommentarer:

 1. Är jag förstaläsaren? Lycka till med boken. Jag ser fram emot resultatet.

  Lisas mamma

  SvaraRadera
 2. KUL! Så avis. Superkul ju att skriva bok tillsammans med någon av er. Dubbelt så fort dubbelt så kul? Jag skriver en ungdomsroman just nu (har twittrat med Lisa om det tidigare). Nu ska jag snart skicka till förlag. Ivrig och nervös.

  SvaraRadera
 3. Och sen, när ni är klara med allt det där tänker ni hålla skrivarkurs i Tokyo, visst? Himla orättvist annars, kan jag tycka, om ni bara delar med er av en massa roliga skrivartips till folk på fel sida jordklotet.

  SvaraRadera
 4. Vore kung om ni någon gång i framtiden kunde ha en kurs i norrland någonstans :)

  SvaraRadera
 5. Låter kanon!
  Eventuell lektörstjänst skulle vara intressant.

  SvaraRadera
 6. Men lägg av! Jag är redan uppbokad den helgen. Inte okej!
  Kan ni inte göra om lite senare - typ nästa år?

  SvaraRadera
 7. Om jag har tid och råd finns det inget jag hellre vill än att komma på skrivarkursen! Jag beundrar er båda två så himla mycket och jag behöver verkligen få ordning på mitt skrivande.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Åh, vad glad jag blev! Kommer att bli en kanonbok, det är jag helt säker på, och hjälp vad kul det skulle vara att gå skrivarkurs med er...Får se om det går att ordna med det datumet! Lycka till med skrivandet, ser fram emot att följa bloggen.

  SvaraRadera
 9. Intressant projekt, det ska bli roligt att följa er, för ni skriver bra.

  Jag skulle gärna se att ni anordnade en distanskurs, för det är säkert många som skulle nappa på det.

  /Alexandra

  SvaraRadera
 10. Alexandra: Distanskurs ligger inte i planerna för tillfället.
  Sandra: Samma med kurs i Norrland, inte planer på det heller.

  / Johanna

  SvaraRadera