Våra kurser

Under hösten 2013 kommer vi tyvärr inte att ha några skrivkurser, varken för ungdomar eller vuxna. Däremot drar vi igång med en heldagskurs för svensklärare!

Lust att läsa - Lust att skriva
En inspirerande heldagskurs för svensklärare på högstadiet och gymnasiet

Hur jobbar jag med skönlitteratur? Kan man få alla i klassen att läsa samma bok? Hur drar jag igång en givande litteraturdiskussion med ett gäng femtonåringar sedan? Hur sätter jag fart på elevernas eget skrivande, utan att ge dem prestationsångest? Vad finns det för övningar som passar i min nia? Och hur kan jag lägga upp mina lektioner för att klara av målen om att läsa och skriva i kursplanen för svenska?

Under en heldag berättar vi om våra bästa knep, lär ut våra favoritövningar och delar med oss av våra många erfarenheter från skrivkurser och författarbesök. Vi visar modeller för boksamtal och hur man kan jobba med skönlitteratur både muntligt och skriftligt för att få eleverna att tolka och analysera. Du kommer dessutom få massor av tips på bra, nyutkommen ungdomslitteratur som passar att läsa i klassen! Vi går igenom flera olika skriv och samtalsövningar som syftar till att skapa och bearbeta texter, enskilt och tillsammans, samt ge och ta respons. Dessa övningar kan kopplas till specifika ungdomsböcker, eller användas fristående när man vill skriva skönlitterärt. 

Det blir en rolig, inspirerande och proppfylld dag som du lämnar med massor av praktiska verktyg som du sedan kan ha nytta av i din undervisning.

Vad: En inspirerande heldagskurs om att väcka läs och skrivlust

När: Boka in oss när det passar er.

Var: Vi kommer till er skola/kommun och håller kursen i era lokaler. 

Max antal deltagare per tillfälle: 20 stycken

Pris: 16000 kr + moms för hela gruppen. (Eventuella resekostnader tillkommer.) 

Vem håller i kursen? Johanna Lindbäck är lärare, författare, bokbloggare och föreläsare. Lisa Bjärbo är journalist, författare, recensent och föreläsare. Vi har varit ute på skolor i flera år och gjort författarbesök på högstadiet och gymnasiet, har väldigt bra koll på dagens ungdomslitteratur och har hållit många skrivkurser för både vuxna och ungdomar.

Mejla oss på mejlaintenu@gmail.com så berättar vi gärna mer!