onsdag 26 oktober 2011

Frågor? Önskemål? Annat?

Tack för kommentarerna på förra go public-inlägget, och tack för mejlen! Roligt, roligt. Vi håller fortfarande på att klura ut saker om skrivarkurs och lektörsläsning, det är på gång.

Under tiden, och under tiden som jag väntar på kapitel 1, har ni några frågor? Önskemål om inlägg vi borde skriva? Saker vi borde kommentera? Vill ni tex veta vad jag tycker om specifika världspolitiska frågor, Nobelpristagare eller olika Jane Eyre-filmatiseringar? Fire away i såna fall.

/ Johanna

9 kommentarer:

 1. Hmm...om skrivarkursen funkar bra, kan ni tanka er att ha fler i framtiden?

  SvaraRadera
 2. Svar till Emma: Ja, vi hoppas att den går bra och får många anmälningar, och blir det så kör vi absolut igen nästa år. / Johanna

  SvaraRadera
 3. Vill absolut veta vad du tycker om olika Jane Eyre-filmatiseringar!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att den senaste som går på bio nu är på tok för snabb och ytligt fokuserad på kärlekshistorien. Crazy woman in the attic är nästa borta, man får aldrig fram att Jane är så speciell. Det är som en vanlig kärleksroman bara. Inte bra!

  SvaraRadera
 5. Jag tar också ett av dina frågeförslag och frågar vad du tycker om Tranströmmer som nobelpristagare, och vilka du tycker borde på det? Vad tycker du om att Joyce Carol Oates nästan blivit den som man ska tycka ska få det, eller som man säger om man inte har någon aning?
  Och sen tänkte jag lite på karaktärer och handling i det stora hela. Var brukar du få inspiration ifrån?
  Och varför valde du de böckerna som läraren i En liten chock tipsar om - var det indirekta tips på vad du tycker dina läsare ska läsa, eller speglar det karaktärerna mer? Jag tycker sånt är så himla intressant, vad för litteratur som författare väljer att ha med i sina egna böcker. Till exempel de tre böcker som Frankenstein läser, (den enda jag kommer ihåg som han läser är Den unge Werthers lidanden);de är ju inte slumpmässigt utvalda. Så det undrar jag verkligen över, hur du tänker angående sånt!

  SvaraRadera
 6. Lovisa:
  Tranströmer som Nobelpristagare tycker jag var fantastiskt! Är ingen lyrikläsare öht så jag är verkl inte kvalificerad att säga hur han står sig i världen eller så, men efter alla dessa år av hopp... Wow! Blev så oväntat berörd av hela glädjehysterin kring det, och nu när jag HAR läst några dikter så gillar jag mycket.

  JCO är en sån förf som många älskar men som jag inte klarar av. Det är något med hennes böcker... Har bara kommit igenom Blonde och det är ju liksom ett avsteg i hennes produktion. Av den anledn, ännu svårare att tycka/veta/känna om hon är värd ett pris eller inte.

  De andra frågorna - kommer i ett eget inlägg!

  SvaraRadera
 7. Skriv gärna ett inlägg om det berömda FÖLJEBREVET. Får ångest av bara tanken på det och snart ska jag skriva ett...

  SvaraRadera
 8. Finns massa bra info på nätet, googla "följebrev" and you shall find. / Johanna

  SvaraRadera
 9. Jag vet, men jag är omättlig ... eller snarare nyfiken på vad ni råder om saken. /Nanna

  SvaraRadera