tisdag 21 februari 2012

Spikat datum för nästa skrivarkurs

Nu har äntligen alla detaljer fallit på plats! Vår nästa skrivarkurs blir helgen den 21-22 april, och vi kommer att hålla till i Sickla (5 minuter från Slussen) i Stockholm. 

Kursen riktar sig till dig som är över 18 år, och som redan kommit en bit med ditt skrivande. Du behöver inte ha ett färdigt manus i byrålådan, men vi vill gärna att du skriver mycket redan. Kom! Det är kul! Man får choklad!

Läs mer om upplägget på kursen, och om hur du anmäler dig här.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har en skrivrelaterad svårfråga.
  Jag skriver (eller om jag har skrivit, jag kanske har gett upp) ungdomslitteratur och har vid några tillfällen skickat manus till förlag.

  Snälla förlagsmänniskor har sedan vänligt och överraskande utförligt refuserat mina manus. I det senaste svaret stod det att allt i princip var bra (bra personligt språk, trovärdiga karaktärer, trovärdig handling och sammantaget spännande läsning) men att det extra saknades.

  Och då tänkte jag: är detta något som går att få hjälp med? Eller är jakten på det där extra något som man (jag) måste klura ut och vässa till själv?

  Ja, jag vet sannerligen inte.
  Jag vet förstås vad jag själv tycker är det där extra i andras böcker, men ofta är det svårt att sätta ord på det. I alla fall för mig. Men tydligt är att det saknas i mina manus. Jag tror benhårt på förlagens bedömning och om jag vill skriva vidare så måste något därför göras.

  Kan en skrivarhelg i världens bästa ungdomsboksförfattarsällskap vara precis vad jag behöver?

  Vad tror ni?

  /JP

  SvaraRadera
 2. Ja, kanske?
  (För allvarligt, vad ska jag svara på den frågan?) / Johanna

  SvaraRadera