tisdag 6 december 2011

Ett kungarike för lite skrivtid

Idag har Johanna planerat en tevesänd stödgala för sig själv så att hon ska kunna få råd att köpa sig mer skrivtid. JODÅ! Hon skulle ha ett stort räkneverk i form av en bok på scenen, som blev tjockare för varje krona hon fick in, samt Orup, Säkert och Robyn som artister. Gärna några filmatiserade snuttar ur hennes böcker på storbild i bakgrunden också.

Tror eventuellt att hon skämtade en liten smula, men faktum kvarstår ju: Den där sabla skrivtiden är ju hett eftertraktad, alltså. Alla vill åt den! Ingen vet hur! Vi pratade lite om det på kursen, hur alla gjorde för att få tid att skriva. Det var lite olika. Min favorit var nog kursdeltagaren som hade drillat sina barn till att bara kunna somna om hon satt bredvid och skrev på datorn samtidigt. Varje kväll = en timmes skrivtid SAMTIDIGT som hon nattade barnen. Himla praktiskt!

Själv har jag helt overkligt lång startsträcka och behöver minst... tre timmar för att det ens ska vara värt att öppna bokdokumentet och börja. Helst fyra. Eller fem. Har som mål att bli lite snabbare på det sättet. Och börja planera böcker med post it-lapps-system. Lära mig flyga vore också kul, när vi ändå är igång, förresten. Efter nyår, kanske?

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar