måndag 6 augusti 2012

Skrivkursen är full

De 21 platserna är fyllda nu, kul kul!
Vi har inte bestämt hur / när / om vi kör en igen, men i såna fall blir det någon gång nästa vår. Bokmärk sidan och kolla in lite då och då om du är intresserad.

/ Johanna

fredag 3 augusti 2012

Tänk snabbt om du vill gå på skrivkurs!

Det finns bara ett fåtal platser kvar nu på nybörjarskrivkursen vi har 1-2 sept. Cirka 2 eller 3, det är några som funderar lite. Så om du funderar på att gå, ta ett beslut inom en snar framtid! Läs i inlägget nedan hur du går till väga för att anmäla dig.

/ Johanna

onsdag 1 augusti 2012

Skrivkurs för nybörjare 1-2 september

Helgen 1-2 september är det dags för en skrivkurs i Stockholm igen! De två tidigare kurserna har vi vänt oss till såna som är lite skrivvana och redan har kommit igång, men nu tänker vi nybörjare. Du gillar att skriva, eller tror att du gillar att skriva, och vill bli igångkickad och lära dig mer om hur man gör.

Vi kommer att göra följande:

Komma igång - olika korta övningar. Hur kan man hitta sina idéer? Hur börjar man?
När man har fått en bra idé, vad gör man då? Hur väljer man vad för slags text man ska skriva - novell, roman eller gå direkt på en jättetjock trilogi?
Hur bygger man upp en historia med början, mitt och slut?
Väljer berättarperspektiv?
Genre?
Hur skriver man dialog och skapar trovärdiga karaktärer?
Hur skapar man spänning? Hur får man läsaren att vilja läsa vidare?

Korta övningar blandas med teori och diskussioner, och vi ger alla råd och tips vi kan under tiden.

OBS, det kommer inte att bli en massa obligatorisk högläsning av det man skrivit i grupp, så var inte nervösa för det!

Man behöver inte ha skrivit något innan som man ska ta med sig, utan vi gör allt på plats under kursen.
Den här helgen är tänkt som en start på ditt skrivande och du får med dig verktyg för att fortsätta och försöka skriva ihop en hel historia. Förhoppningsvis går du ifrån kursen och är superpeppad, och vill kasta dig hem till datorn för att börja skriva.

Kurslitteratur: "Hungerspelen" av Suzanne Collins som vi kommer att använda för att visa hur hon har gjort med spänning, kapitel, karaktärer och allt annat man kan bli imponerad av. Läs boken innan helgen och ta med den. (Spelar ingen roll om du läser på engelska eller svenska.)

Kursen kommer att gå av stapeln i en lokal som ligger vid Hötorget, centrala Stockholm.
Tiderna är 10 - 16 båda dagarna.

Det kostar 1800 kronor att delta, och om du vill anmäla dig så mejlar du mejlaintenu@gmail.com för mer info om hur det går till. Det finns 20 platser. Hoppas vi ses! /Lisa & Johanna